Bullet journal

Bullet journal är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Du kanske också har stött på begreppet eller undrar vad det är?

Det har blivit populärt hos många och är något jag verkligen rekommenderar då det kan vara en räddningsplanka för många stressade trötta hjärnor. Det har hjälpt mig både att få ner saker på papper istället för att hålla allt i huvudet och att bli bättre på planering. Det har även varit ett snabbt och enkelt sätt att vara kreativ på samt passar bra för mina Lettering-övningar och nedskissande av nya idéer. Därför har mitt Instagram-konto flödat över med bullet journal-relaterade inlägg och jag kände mig tvungen att skaffa ett separat konto för detta.

Bullet Journal är en analog planeringsmetod där du använder papper och penna för att strukturera upp din vardag, att samla anteckningar, att-göra-listor, postit-lappar, kalender på ett och samma ställe. Det är ett fantastiskt verktyg för planering och struktur. Man kan använda den både praktiskt och kreativt på samma gång. Begreppet som sådant myntades av Ryder Carrol och vill du läsa mer om hans tankar kring detta gör du det på webbplatsen www.bulletjournal.com.

Dorotea Persson har skrivit väldigt bra och informativt på svenska om Bullet journal på hennes webbplats www.dorro.se/bullet-journal. Jag har även samlat länkar nedan till några andra som skriver och bloggar i ämnet.

Länkar

Bullet journal på Svenska

Annas Bullet Journal

Jennys Bujo

Fox Room Design

Sockergrynet

BuJouLou

Teknifik skriver också lite om bullet journalling

Bullet Journal Sverige – Grupp på Facebook där man kan hitta massor med hjälp, tips och idéer.

Se mer från min bullet journal på Instagram