Meny Stäng

tjänster inom

GRafisk design

Logotyp RE

När du behöver synas

Jag kan hjälpa till

Alla företag behöver synas och marknadsföra sig för att nå ut och hitta nya kunder. Allt enligt devisen – Syns man inte så finns man inte.

01. Grafisk design

Några exempel:

Ge Era kunder tydlighet

I dagens brus behöver ni se till att kunderna snabbt kan få en uppfattning om ert erbjudande. Det kan man göra med bra grafisk design. Att visuellt påverka går blixtsnabbt och kundens hjärna tolkar omedelbart när en kontakt sker – oavsett om det är via en logotyp, hemsida, profilkläder, marknadsföringsmaterial eller illustrationer.

Vårda varumärket

Det är viktigt för ett företag och dess framgångar att vårda sitt varumärke. Berätta vilka ni är och vad ni står för. Det skapar mervärden som tillit, trygghet och kompetens och en tydlig grafisk profil ger hög igenkänning hos både kund, leverantör och konkurrenter. Det kan öka både intresset för företaget, öka räckvidden på era budskap och värdet på affärerna.

Logotypen är värdefull

Er logotyp kommer vara en av de viktigaste komponenterna som en ser i varumärkeskommunikationen och den grafiska designen. Därför bör det representera det budskap och känsla som företaget vill sända ut. Glöm inte att den också ska attrahera rätt målgrupp. Så fundera igenom vad ni vill att just ert varumärke ska förmedla till era kunder.

FAQ

Vanliga frågor som jag får och sånt som är bra att veta

Därför att det ger en tydlig avsändare och underlättar för dig att hålla en röd tråd genom all kundkommunikation. Det är såklart inget måste, men underlättar enormt i din kontakt med kunderna. 

Så fundera genom vad ni vill att just ert varumärke ska förmedla till era kunder.

Det skiljer från fall till fall eftersom kravspecifikationerna varierar väldigt mellan företag. Storlek på företag spelar också roll. Olika typer av logotyper kräver olika mycket arbete bakom.  

Jag ställer alltid utredande frågor innan jag har tillräckligt med information för att lämna en offert. Det är för att få en tydligare bild av vad det är du som kund är ute efter och för att kunna bedöma vilket strategiskt arbete som krävs.

Offert lämnas också för att du tydligt ska se vad som ingår och är ett avtalsstöd under hela processen fram till leverans.

Det skiljer också eftersom behov och beställningar varierar väldigt mellan företag.

Men logotyper levereras alltid i de vanligaste filformaten för webb (.png) och för tryck(.eps).

Grafiskt material för digitala medier levereras i png-format – om inget annat har avtalats.

Grafiskt material för tryck levereras i pdf-format – om inget annat har avtalats.

Inköp av bilder och licenser för typsnitt ingår oftast inte, utan är något du som kund brukar ordna själv.

Men har du inte tid eller kunskap hur dessa införskaffas, så kan det bakas in i offerten vid önskemål.

En komplett grafisk profil innehåller oftast logotyp, typsnitt, färgpalett, bildspråk, ikoner samt en grafisk manual för hur de olika delarna ska användas.

En brief är samma sak som en kravspecifikation. Det vill säga en lista med nödvändig information som beskriver behov, önskemål, uppdragets art och vad som efterfrågas.

Det tydliggör vilket behov och vilken önskan du har, både för dig själv som beställare och för mig som leverantör.

Ja.
I branschen brukar vi skämtsamt säga “skit in – skit ut!” Men det finns faktiskt en liten sanning i det.

Du som kund har förmodligen redan en vision och en bild av vad det är som du behöver och vill ha. Men om inte det kommer ut ur ditt huvud och ner på papper så är det svårt för mig som kreatör att uppfatta hur din bild ser ut.

Det blir också tydligare för dig som kund vad du kan vänta dig och är ett bra stöd under hela processen.

Läs gärna genom artikeln “9 bra tips vid beställning av grafiska tjänster“. Där tipsar jag om vad du bör tänka på och hur du skriver en bättre kravspecifikation.