04. Webb – design & administration

Exempel på uppdrag inom webb:

Ditt ankare

Webbplatsen är en viktig knutpunkt i kommunikationen med dina kunder. Med en bra, tydlig och stabil webbplats kommer du långt. Hit kan du hänvisa och leda dina kunder, guida dem igenom dina erbjudanden, visa dina produkter och hålla dem uppdaterade om vad som händer i företaget.

Här har du ditt skyltfönster ut mot världen och för att följa den röda tråden i din kommunikation – så bör sajten gå i samma stil som resterande delar i er grafiska profil. Glöm inte bort att besökarna kommer både från sina datorer, surfplattor och mobiler. Därför är det viktigt att webbplatsen är responsiv och anpassar sig efter de olika skärmstorlekarna.

dekor

Verktyg

Jag bygger främst webbplatser i WordPress och anpassar dem efter era unika behov. Det finns många andra lösningar som Wix, Squarespace etc; men där är man betydligt mer låst till systemets begränsningar. Du äger inte heller ditt material på samma sätt som i en flexibel flyttbar WordPress-sajt.

Man behöver köpa ett domännamn och webbhotellsutrymme med stabil serveruppkoppling, om det inte redan finns. Vid behov kan jag lämna rekommendationer på några bra svenska leverantörer och samarbetspartners.

Lång erfarenhet

Min resa med webbsidor började redan i mitten av 90-talet – så jag har väldigt lång erfarenhet. Min nästsista anställning var som IT-konsult och där jobbade jag i över 5 år med webb- och intranätslösningar. Detta och en B.Sc. i Medieteknik har gjort att jag har samlat på mig gedigna kunskaper inom webbdesign och webbutveckling.

Behöver du stöd och råd inom detta område, så löser jag det gärna eller hjälper dig gärna att komma vidare till rätt person. Jag har ett flertal kontakter i mitt nätverk inom både copywriting, programmering och SEO.