Att välja färger

Som en del i varumärkesarbetet så är det brukligt att välja färger till varumärkets grafiska profil och göra ett färgschema. Detta bidrar både till att skapa igenkänning, känslor och anknytning till mottagaren. Det underlättar också när man ska bygga företagets webbplats eller ta fram trycksaker.

Jag brukar själv använda mig av följande sidor för att hitta förslag på färger och tipsa mina kunder, som ska välja färger, om att besöka:

Hos dessa webbplatser kan man både skapa egna färgscheman och inspireras av andra. Det finns även en smart funktion som extraherar färger från ett fotografi och sätter ihop det till ett schema med olika färger som passar ihop – om man inte vill välja färger själv. Känns det överväldigande att sätta sig in i allt så kan du ta hjälp av ett påläst proffs som t.ex. mig. Hör av dig så tar vi ett samtal om detta!

Färgers olika betydelse och påverkan

Hur jobbar ditt företag med färger? Hakar ni på trender eller står ni fast vid er färgskala oavsett. Finns den som en röd tråd i all er kommunikation eller finns det möjligheter till förbättring?

Det finns nästan oändligt många färgnyanser och toner att leka med och kanske har du någon favorit som du använder lite mer än andra. Har du nånsin funderat på varför du väljer just den?

Vill du läsa mer om färgernas betydelse, de signaler de ger och hur de påverkar oss?
Jag har gjort en liten serie med 5 inlägg på LinkedIn där jag går igenom detta. Dessa hittar du här: Del 1, Del 2, Del 3, Del 4 samt Del 5.